ANNONSØRINNHOLD FRA GSGROUP

Slik sikrer du båtsommeren

Hvert år blir båter og båtmotorer for millioner stjålet. Med enkle grep kan du sikre deg mot tyveri.

Fra 2019 til 2020 gikk antall forsikringssaker for båttyverier opp med 22 prosent. Samtidig fortsetter salg av fritidsbåter å øke. Strategisk kundesjef i FINN motor, Ole Martin Larsen, sa i 2020 at interessen og kjøpelysten for fritidsbåt har skutt i været, mye grunnet koronapandemien og mindre reiseaktivitet. Mye tyder på at også sommeren 2021 ikke blir en normal sommer med tanke på utenlandsreiser. NRK har snakket med båtforhandlere som melder om ventelister på både motorer og båter.

Båtsesongen blir derimot raskt spolert hvis motoren eller båten blir stjålet. Men gode råd er ikke nødvendigvis dyre.

– Har du en mindre påhengsmotor er det tryggeste å ta den med deg hjem. Er den større, se til at du har installert en god lås til motoren. Du kan også gravere motorens nummer flere steder. På denne måten blir det vanskelig å slette informasjonen etter et tyveri, sier Trond Johannessen i GSGroup

Økning i antall tyverier

Mange opplever likevel å få motoren eller båten stjålet, og i fjor steg antallet båt-tyverier med 22 prosent *. Derfor har GSGroup nå lansert Spotguard Outboard -et alarm- og sporingssystem spesialdesignet for utenbordsmotorer.

– Tyveri av motorer er ikke nytt, og det er ofte profesjonelle kriminelle ligaer som står bak. Det tar ikke mange sekundene for dem å klippe ledninger, bolter og låser, sier Johannessen.

Dersom ledninger til en båtmotor som har Spotguard Outboard installert blir kuttet, aktiviseres en alarm. Sensoren, som ser ut som motorens originale kabler, registrerer aktiviteten, og gir både søksteam og eier av båtmotor beskjed umiddelbart. Alarmsentralen til GSGroup har også et tett samarbeid med politiet. Gjennom nesten 30 år i bransjen har selskapet flere tusen søksoperasjoner bak seg.

– Det handler om å ligge et skritt foran tyvene. Samarbeid mellom mennesker og teknologi gjør oss i stand til å gjøre nettopp det. Å være tidlig ute øker sannsynligheten for at tyvene blir tatt og båteieren kan nyte sommeren, sier Johannessen.

Se Spotguard Outboard her

I tillegg til Spotguard Outboard finnes alternativer for andre typer båter, som Spotguard Plus, Spotguard XL og Premium. Forsikringsselskapene har også fått øynene opp for denne gjenfinningstjenesten. I og med at GSGroup har en høy gjenfinningsrate er det forsikringsselskap som fjerner egenandelen ved tyveri for kunder som har en Spotguard installert.

Har du spørsmål om Spotguard Outboard eller de andre løsningene? Kontakt GSGroup her.

* Kilde: Finans Norge - kvartalsvis skadestatistikk oppdatert per 4.kv.2020

Lenker:

Hett båtmarked (Finn)

Lange ventelister i båtmarkedet (NRK)

Powered by Labrador CMS