ANNONSØRINNHOLD FRA NAVICO

Racerbåtmesterskapet E1 Series kunngjør Simrad som sin offisielle partner for maritim elektronikk

Et nytt mesterskap for elektriske hydrofoil racerbåter som konkurrerer i lukkede løyper

Egersund i Norge – Simrad Yachting er den offisielle partneren for maritim elektronikk til E1 Series, verdens første mesterskap for elektriske racerbåter, som sparkes i gang i starten av 2023. Kunngjøringen kom samtidig med denne ukens avduking av E1 Series' første fullskalamodell av RaceBird-racerbåten hos Yacht Club de Monaco i Monte Carlo. Simrad® får følge av C-MAP®, som også er en del av Navico og er utnevnt som den offisielle kartpartneren til E1 Series.

«Vi er utrolig stolte av dette samarbeidet med E1 Series, og av at Simrad®-elektronikk og C-MAP skal være en del av utviklingsprosessen til E1. Sammen med andre partnere skal vi bruke det neste året på å designe og produsere verdens mest avanserte elektriske racerbåter», sier Knut Frostad, administrerende direktør i Navico.

Dette er E1 Series:

  • opptil 12 lag
  • 10 internasjonale seilaslokasjoner
  • utslagskonkurranseformat
  • korte seilas nært til land

«Omleggingen til elektrisk drift er en raskt økende trend i båtbransjen, og vi mener at E1 Series er den perfekte plattformen for å sette standarden for innovasjon og inspirere til maritimt naturvern.» Både Simrad- og C-MAP-produkter skal brukes til å utvikle systemer til cockpiten i RaceBird og ellers på racerbåten, slik at den kan brukes i fremtidige E1 Series-mesterskap. Simrad-teknologien skal stå for spesialtilpasset navigasjons- og båtteknologi til RaceBird-båtene og servicefartøyene, og Simrad-elektronikken skal integreres i utstyret til båtførerne, teamene og seilasadministrasjonen.

RaceBirds tekniske spesifikasjoner

  • 50 knop topphastighet (93 km/t)
  • 150 kW maksimal motoreffekt
  • 35 kWh batteri fra Kreisel
  • hydrofoilteknologi

I løpet av de neste månedene kommer RaceBird-ingeniørene til å fokusere på integreringen mellom batteriet og kontrollsystemene samt hvordan de fungerer sammen med drivverket. Etter dette vil ingeniørene innlemme fremdriftsarkitekturen i plattformen som er klar for vannet. Blant de andre samarbeidspartnerne har vi Mercury Racing, som skal jobbe tett med SeaBird Technologies og Victory Marine for å utvikle utenbordsmotoren til RaceBird.

«Dette er en fantastisk dag for seilasfans over hele verden med avdukingen av nye RaceBird, og vi ser frem til teknologiene som Simrad og C-MAP i nær fremtid kan bidra med til dette nye mesterskapet for elektriske racerbåter», legger Frostad til.

Om Simrad Yachting: Simrad Yachting er en av verdens fremste produsenter av maritime systemer for navigasjon, autopilot, radar, kommunikasjon og ekkolodd. Simrad Yachting-merkevaren eies i sin helhet av Navico, Inc., som er et privateid, internasjonalt selskap innen maritim elektronikk. Navico er morselskapet til følgende ledende varemerker innen maritim elektronikk: Lowrance®, Simrad Yachting, B&G® og C-MAP®. Navico har over 2000 medarbeidere globalt og distribuerer i mer enn 100 land over hele verden.