ANNONSØRINNHOLD FRA SEATRONIC

Problemfritt med kompositt

Sjekk skroggjennomføringer og ventiler før det er for sent å bytte.

Publisert Sist oppdatert
EKSPERT: Lars Jørgen Kopperud fra Seatronic har byttet alle ventiler og gjennomføringer på sin båt til kompositt.

De fleste båter blir levert med rørdeler av messing. CE-kravene sier at dette utstyret skal ha en kvalitet som skal vare i minst fem år. Messing består av en legering av kobber og sink, og sinken i legeringen vil med tiden tære. Skroggjennomføringen vil da bli sprø og svak. Galvanisk tæring er et resultat av feil på strømanlegg i egen båt, på brygga, eller på andre båter i nærheten. Denne krypstrømmen vil føre til at messing og aluminium kan tære i løpet av en sesong.

Sjekk selv

Komponenten kan se helt fin ut selv om mye av sinken i legeringen har tæret bort. Noen har for eksempel opplevd å rive av hele gjennomføringen når kranen brukes!

For å undersøke skroggjennomføringens tilstand er det smart å skrape på metallets overflate. Om det blir rødlig farge der du har skrapt, har metallet startet å korrodere.

Kompositt er best

TruDesigns produkter er produsert i glassfiberarmert nylonkompositt som gir stor styrke og lav vekt. Delene er produsert i standard størrelser og med standard BSP-gjengedimensjoner. Det er derfor enkelt å erstatte standard rørdeler i metall med Trudesign, eller kombinere Trudesign-deler med det du har.

Se oversikt over deler her.

Nett og fysisk butikk

Seatronic har drevet båtbutikk siden 1982, og de er i dag et ressurssenter for alle som skal forbedre og utstyre båten. Fra å være en spesialbedrift innen båtelektronikk, har også sikkerhetsprodukter og annet båtutstyr fått en sentral plass i Seatronic de senere årene.

Ved å tilby etterspurte produkter med god kvalitet til gode priser har Seatronic hatt en betydelig vekst de siste årene. Deres idé er at du som kunde møter medarbeidere som jobber med båtutstyr hele året.

Seatronic har butikk i Moss og nettbutikk, og de kan levere over hele landet.

Besøk Seatronics nettside med nettbutikk her: seatronic.no.

 

KOMPATIBELT: Delene fra TruDesign passer sammen med utstyret du alt har i båten.
TÆRING: Nær sinken i messinglegeringen forsvinner blir metallet svakt og sprøtt.
KOMPOSITT: Sorte ventiler og gjennomføringer er et kvalitetstegn.