ANNONSØRINNHOLD FRA NORDKAPP: 

Nordkapp Airborne 6.3: En kompakt RIB som nyter utfordringer

Oppdag den nye og spennende Nordkapp Airborne 6.3, en kompakt RIB som redefinerer forventningene.

Denne båten er en kandidat til prisen European Powerboat of the Year 2024 og er en opplevelse som kombinerer spennende kjøreegenskaper med overraskende god romslighet. Denne morsomme og kjøreglade båten er perfekt for adrenalinfylte eventyr til sjøs og samtidig rolige, smidige transport-etapper frem og tilbake til ferieøya. Airborne 6.3 er en ideell RIB for fire voksne eller en familie med to barn.

I denne artikkelen får du vite hva som gjør denne båten til en virkelig utfordrer i sin vektklasse, og hvordan Nordkapps unike tilnærming til tubedesignet utfordrer normene i RIB-verdenen. 

Kjøreegenskaper

Airborne 6.3 er mye kraft i en liten pakke. Du vil bli overrasket over hvor lettmanøvrert båten er, selv i røff sjø, noe vi har testet den i det barske nordiske klimaet. Båten kjennetegnes av sin smidighet i vannet, den reagerer umiddelbart på dine kommandoer og gir deg en god følelse av sikker manøvrering samtidig som den er leken. Hver eneste akselerasjon og hver eneste sving vil få det til å gnistre i øynene dine. De unike kjøreegenskapene kommer fra de spesialdesignede tubene rundt båten, som ligger plassert høyere over sjøen enn i mange tilsvarende RIBer. Dette designet fascinerte mange da vi først introduserte Airborne-serien, og dette er ivaretatt i Airborne 6.3. 

Det som etter forfatterens mening er det beste med Airborne 6.3, er å oppleve den i levende live en dag med litt røff sjø. Resultatet er alltid et uforbeholdent smil når du lar den asymmetriske tubedesignen gjøre jobben og båten krenger lekent til siden. Airborne 6.3 er i stor grad alle fordelene du får fra RIB når det gjelder stabilitet, kombinert med noen av de kjente kjøreegenskapene fra skjærgårdsjeepen. Dette resulterer blant annet i at G-kreftene presser deg mot dørken og ikke sidelengs. Du opplever også mindre motstand i vannet, noe som gir en lett og behagelig kjøreopplevelse. Og siden tubene tilbringer mindre tid i sjøen, unngår du også groe på pontongene i større grad. Dette kan igjen bety noe enklere vedlikehold.

Overraskende romslig og praktisk

Når du stiger om bord i Airborne 6.3 opplever du en plass som er overraskende stor i en båt på litt over 6 meter. Takket være den smarte designen av tubene er hver centimeter utnyttet til det ytterste og gir god plass til utstyr, samtidig som den sørger for en komfortabel reise for alle om bord. Tidligere har RIB-båtenes ikoniske tuber gitt god stabilitet og komfort, men de tar ofte opp mye av båtens innvendige plass. Nordkapp har valgt en noe annerledes løsning på denne utfordringen; en asymmetrisk tubedesign som gir alle fordelene ved en klassisk RIB samtidig som den øker innvendig plass og dekksplass. Dette er viktig for mange som ønsker å kjøpe en mindre båt.

Når du legger ut på dine turer på havet om sommeren, vil du gjerne unngå at badeutstyr, vesker og tauverk skaper rot i båten. I Airborne 6.3 finner du derfor rikelig med stuverom fordelt over hele båten. Det finnes gjennomtenkte stuveplasset i midtkonsollen og den aktre sittebenken, som gir god plass, slik at du holder bagasjen tørr under turer til sjøs. Hver eneste del, fra tauverk til fendere, har en smart oppbevaringsløsning. Som en del av akterbenkens konstruksjon har du smarte fenderplasseringer på babord og styrbord side og i baugen finner du et ekstra oppbevaringsrom for utstyret ditt. Her finner du også et dreneringsrom for tau og anker. Oppbevaringsrommet fungerer også som et solid innsteg i båten, noe som gjør det raskere og tryggere å gå inn og ut av Airborne 6.3.

Komfort møter RIB

I Airborne-serien møter ytelse komfort og gir en mer komfortabel RIB-opplevelse. Den er ideell for adrenalinfylte øyeblikk med venner eller en rolig tur til ferieøya. Fokuset på kvalitet er tydelig i hver eneste del av båten, alltid med tanke på fører og passasjerer.

I Airborne 6.3 får du muligheten til å velge mellom et sportslig bolstersete eller komfortable stoler, perfekt for de øyeblikkene der du vil gi full gass. I Airborne 6.3 vil du føle deg som klistret til førersetet når du utfører fartsfylte manøvrer. Velger du stolkonfigurasjonen i Airborne 6.3 kan disse roteres slik at de vender mot gjestene som sitter på akterbenken. Ved å justere den bevegelige seteputen foran på stolen kan du velge den høyden du ønsker å sitte i, og det ekstra grepet på fotstøtten øker stabiliteten når du slipper løs all kraften fra den kraftige Mercury-motoren på 150 hk.

Hver eneste detalj, fra de håndplukkede materialene til den omhyggelig utførte finishen, gir deg en god følelse av komfort og stil. Sittegruppen i baugen kan etter eget ønske forvandles til en solseng, og akterbenken gir god sikt for passasjerene, slik at alle føler seg inkludert i kjøringen. Når du kjører i lav fart eller ligger for anker i en vik, blir akterbenken et utmerket sted for avslapning. Og hvis det nærmer seg regnvær, kan du enkelt trekke ut en kalesje fra ryggstøtten for å holde setene tørre.

Men det er badeplattformene som blir hovedattraksjonen når solen skinner. Disse skaper er romslig og fint sted sted for å kjøle seg ned på varme sommerdager. Når du beveger deg ut på plattformene fra båten, kan du enkelt brette puten på akterbenken til siden, slik at du får god plass til å bevege deg uten å få vann eller skitt på putene. På badeplattformene finner du ekstra oppbevaringsrom som fungerer som et trinn, slik at du kan bevege deg sømløst mellom dekk og badeplass. Den sammenleggbare badestigen gjør det enkelt for hele familien å komme seg i og opp av vannet.

Oppsummert er selve essensen i Airborne 6.3 dette; en kompakt RIB som konsekvent leverer mer enn man tror, og som gir deg en flott plattform for gode opplevelser til sjøs.

Les mer om Airborne 6.3 på Nordkapp.no 

.