ANNONSØRINNHOLD FRA STORMER MARINE

Innovasjon og tradisjon fra Stormer marine

Stormer marine produserer og selger båter fra Linge-Design. Båtene er konstruert av den anerkjente og legendariske båtkonstruktøren og designeren Jan Herman Linge.

Båtmodellene Musling 430, Vesling 490 og Sportling 610 utgjør Stormer marines produktrekke. Hva skiller båtene fra andre og hvorfor bør en velge en båt fra Linge-Design? Linge-båtene skiller seg ut ved flere unike konstruksjonsgrep: De har alle dyp V-bunnskonstruksjon. Dette kombinert med en sterkt påkostet produksjon med blant annet generøse skroglaminater, resulterer i meget gode sjøbåter med potente farstegenskaper. Denne kombinasjonen av egenskapene er båtene relativt alene om i sitt segment. I tillegg har Musling og Vesling vannballast-tunnel, som bidrar til ekstra stødig båt i sakte fart og når båten ligger stille. Se båtene her.

Konstruksjon vs interiør

For en båtkjøper kan skrogkonstruksjonen lett bli noe diffust, da innredning og interiørkvaliteter fort får hovedrollen når en båt skal vurderes. Dette er i utgangspunktet ganske naturlig, da det er dette som møter brukeren først. Undervanns-skroget befinner seg jo tross alt under båten, og blir med det ikke like tilgjengelig og får ofte mindre oppmerksomhet. Innredning og interiør er definitivt viktige elementer når en skal finne ut hvilken båt som passer for sitt bruk, det er det ingen tvil om. Våre båter har derfor praktiske og brukervennlige interiørløsninger, holdt i et enkelt og stilrent design. Men selve skrogkonstruksjonen bør være et vel så viktig - hvis ikke viktigere moment - når en vurderer å kjøpe båt. Det er skrogformen som avgjør båtens egenskaper, hvordan den møter bølgene, hvordan den responderer på motorkraft, for å nevne noe. Konstruksjonens utforming avgjør med andre ord hvor komfortabel og trygg båtturen blir. Det er den som bidrar til kjøreopplevelsen, og det er nettopp den gode opplevelsen Linge-båtene er kjent for.

Komfort

Sportling, Vesling og Musling føles alle som båter av større størrelse enn det de egentlig er under bruk, fordi komforten om bord er meget god. Vi har allerede nevnt den dype V-bunnen og de tykke laminatene. I tillegg har båten blant annet skarpt utheng i baugen, såkalt «flaire». Dette bidrar til å kaste sjø vekk fra båten, som igjen bidrar til komfortabel gange samt mindre sjøsprøyt inn i båten. Dette «spiser» litt av den innvendige plassen i båten, men gir det dobbelt igjen i positive egenskaper. Et grep som ikke bør undervurderes, spesielt når det blåser opp og bølgene blir større, eller ved aktiv kjøring. Sammen bidrar disse grepene til at båtene ofte blir omtalt som kjøremaskiner. Linge-båtene har få reelle konkurrenter i samme størrelser der slike konstruksjonsgrep er prioritert.

Forut for sin tid

Jan Herman Linge var forut for sin tid da han konstruerte. Selv om det er mange år siden båtene ble designet, er fremdeles undervanns-skrogene blant det mest moderne på markedet. Selve designet er klassisk og minimalistisk, ispedd moderne og innovative elementer i regi av Stormer marine. Sammen skaper dette et helstøpt kvalitetsprodukt, uten unødvendige motepregede elementer som raskt blir utdatert.

Norsk produksjon og nyheter

Båtene produseres i Norge. Stormer marine er en av få produsenter som fremdeles lager båter i Norge og viderefører med det en stolt norsk båttradisjon. Båtene produseres hos anerkjent støperi og produksjonen startet i 2010. Våre siste nyheter er Sportling 610 Jeep og jubileumsmodeller av samtlige modeller i ulike farger (J.H.Linges 100-års jubileum). I tillegg gjennomføres i disse dager produktutvikling av en innovativ hardtop-variant av vår 20 foter, ved navn Sportling 610 Coupe.

Høres dette interessant ut, har du spørsmål eller ønsker å vite mer? Ta gjerne kontakt for en hyggelig båtprat, og følg oss gjerne på Facebook for oppdateringer.

Stormermarine.no

post@stormermarine.no

Tlf: 970 33 832

Stormer marine AS