ANNONSØRINNHOLD FRA NAVICO

SPESIALBYGD: Båten er fra Kaasbøll, elektronikken fra Simrad og ryddeteknologien fra LoVeMar.
SPESIALBYGD: Båten er fra Kaasbøll, elektronikken fra Simrad og ryddeteknologien fra LoVeMar.

Kaasbøll, LoVeMar og Simrad sammen om å rydde marint avfall

Plastavfall i sjøen er et voksende problem. Det vil Kaasbøll, LoVeMar og Simrad sammen gjøre noe med.

Mens problemene med marint søppel vokser har LoVeMar, som holder til i Lofoten, utviklet utstyr for å effektivisere opprydningen. I lag med samarbeidspartnere har de utviklet et sweeper-system og et flytende transportsystem. På Hitra Trøndelag i bygger Kaasbøll aluminiumsbåter for barske forhold. Sammen med Simrad Yachting, som står for elektronikken, har de nå spesialbygd en båt som skal gjøre det enda mer effektivt å samle marint avfall under alle forhold.

30 kubikk ryddet i Rekvika

Den første av tre båter ble levert tidligere i år. Båten har fått navnet «Bømyrværing», og ankom Bømyra i Nordland i slutten juli etter en reise langs norskekysten fra båtverftet på Hitra. «Bømyrværing» fikk da testet innsamling av marint avfall fra strandsonen. Videre gikk turen til første oppdrag i Rekvika på Andøy, der det ble samlet mer enn 30 kubikk med marint avfall. LoVeMar ansetter fem personer til opprydningen, og vil engasjere ytterligere ti personer til strandrydningaksjoner.

Følg båten på Facebooksiden til LoVeMar

Topp moderne elektronikk

Båten som brukes til strandrydning er godt utstyrt for sikker drift i krevende forhold. Båten brukes alle årstider, og vinteren kan være mørk i Nordland. Båten er derfor utstyrt med Simrads HALO20+ 36nm pulskompresjonsradar for å gi nøyaktige og pålitelige bilder av havet og kysten. Ved roret gir en Simrad®NSSevo3S™ multifunksjonsskjerm mannskapet all viktig oppdragsinformasjon, fra radar og ekkolodd til navigasjonskart.

MODERNE TEKNOLOGI: Radar og multifunksjonsskjerm fra Simrad.
MODERNE TEKNOLOGI: Radar og multifunksjonsskjerm fra Simrad.

Robust båt

Siden 1991 har Kaasbøll Boats bygget aluminumsbåter fra 5,9 til 13,5 meter. Båtene finnes fra Svalbard i nord til Spania i sør, og de er bygget med den beste aluminum fra Hydro. For å tilfredstille kravene i strandrydningsprosjektet har Kaasbøll Boats designet og bygd en 11,8 meter stor arbeidsbåt. Kaasbøll 1180 W har nedsenkbar landgangsbaug. Med stort åpent fordekk og beskyttet styrehus akter er dette den optimale båten for prosjektet. Skroget er bygget for at båten skal kunne kjøres inn mot steingrunner for å laste inn avfall som er plukket. Og med to 300-hestere fra Mercury har den også kraft nok til å forflytte seg effektivt under de fleste forhold.

KAASBØLL 1180 W: Båten er bygd for å tåle påkjenninger som følger jobben alle årstider og værutsatte steder.
KAASBØLL 1180 W: Båten er bygd for å tåle påkjenninger som følger jobben alle årstider og værutsatte steder.