ANNONSØRINNHOLD

HYDROGENBÅT: HyCruiser 28 gir båtliv uten motorstøy.
HYDROGENBÅT: HyCruiser 28 gir båtliv uten motorstøy.

Hydrogen elbåt fri for rekkeviddeangst

HyCruiser 28 gir deg lydløst båtliv i elektrisk dagsturbåt, med samme rekkevidde og frihet som tradisjonelle motorbåter med bensin- eller dieselmotor.

Drømmen må være en båttur i en rommelig, komfortabel og stillegående elektrisk dagsturbåt. Ingen støy, ingen vibrasjoner eller eksos, bare lyden av bølgene langs båtsiden og suset fra vinden. Friheten og rekkevidden er som du er vant til. Og som om det ikke er nok, er det bare et lite antall drivstoffyllinger i løpet av sesongen. Når du fyller tanken tar det bare ti minutter.

Hydrogen

Hvordan er dette mulig? Jo, HyCruiser 28 er en elektrisk, nullutslipp dagsturbåt med hydrogen «rekkeviddeforlenger». Den er eksempel på morgendagens fritidsbåter – et lettbygd skrog med slanke linjer bygget for et komfortabelt liv på sjøen i moderat fart. HyCruiser 28 har en driftstid på 25 timer, og kan nå opp til 15 knop. Cruise ubekymret med en rekkevidde på hele 225 nautiske mil. Det betyr at du kan ta en båttur fra Oslo til Lindesnes i ett strekk under perfekte forhold.

Om HyRex

HyRex er utviklet med støtte fra Oslo kommune og Innovasjon Norge og i samarbeid med landets fremste eksperter på hydrogen sikkerhet, og vil bli bygget i samsvar forskrifter for CE- merking utformet av Sjøfartsdirektoratet.

Energien om bord lagres i en batteribank og i hydrogentanker. En brenselcelle omskaper hydrogenet til elektrisk energi, som lader batteriene ved behov. På den måten fungerer brenselcellen og tankene som en hydrogen «rekkeviddeforlenger» med produktnavnet HyRex.

Driftssystemet til HyCruiser 28 er av typen «ladbar hybrid». Dette er en type system som er meget velegnet for det driftsmønsteret som er typisk for fritidsbåtene.

Start med fullt batteri

De aller fleste båtturene starter fra en båtplass med strøm på brygga. En batterilader vil sørge for at HyCruiser28 starter disse turene med 30 kWh energi på batteriene. For en gjennomsnittlig båteier vil en stor del av energibehovet i løpet av sesongen bli dekket av denne energien hentet fra strømnettet på land.

Etter en til tre timer med batteridrift, avhengig av hastigheten, aktiveres HyRex og lader batteriene, lydløst som elektromotoren, og med kun vann som utslipp. HyCruiser 28 er altså en stillegående, eksosfri, null-utslipp fritidsbåt med samme rekkevidde som en båt med diesel- eller bensinmotor. En gjennomsnittlig båtbruker vil klare seg med tre-fire hydrogen fyllinger i løpet av sesongen.

Hyrex har nå lansert en begrenset produksjon for 2022 sesongen - så det kan være lurt å være rask om du vil sikre deg. Prisanslag for en velutstyrt HyCruiser 28 ligger på 2,5 millioner inklusive mva.

Om du ønsker å komme på en uforpliktende venteliste eller har spørsmål om båten ta gjerne kontakt. Du kan lese mer om oss og finne mer informasjon om HyCruiser her.

Tekniske data for HyCruiser 28

Lengde8,4 m
Bredde2,4 m
Depl.1450 kg
El-motor30 kW
Lagret elektrisk energi320 kWh
Design og konstruksjonØystein Jaer