ANNONSØRINNHOLD FRA KELLOX

BÅTDRØMMER: Drømmen er ofte enklere å realisere enn du tror. Her Micore 550CC Classic.

Finn båten som passer deg

Hva er riktig båt for deg? Om din båtdrøm er å sove i båten, dra på fiske eller kanskje en romantisk rotur, finner du gode alternativer her.

Kellox importerer og samarbeider med båter fra anerkjente merker som Micore, Terhi, OceanMaster, Northmaster og Coaster. Dette er båter som er skapt for de gode opplevelsene til sjøs – enten du drømmer om en solid robåt, morsom skjærgårdsjeep, en daycruiser til varme sommerdager eller en lettkjørt bowrider. Men hva er riktig valg for deg?

Roen på sjøen

Terhi 385 og Terhi 440 er to lettroddebåter som også kan ha en lett påhenger. Dette er båter som egner seg godt på hytta, og til tross for størrelsen er dette to sjøsikre og selvlensende båter, noe som gjør at du trygt kan forlate båten på hytta selv om du skal være borte fra den over lengre tid. Velger du det største alternativet er dette også en båt som er velegnet når garn skal settes eller fangsten skal tas om bord på fisketurer.

ROBÅT: Terhi 385 egner seg både med motor og årer.

For den miljøbevisste båteieren kan Saiman Solar være et spennende valg. Båten egner seg svært godt å ro, men her ivaretas stillheten også når du kjører for motor. Som standard får man med et integrert 30 W solpanel, batteriregulator og batterihus, ferdig installert. Du trenger bare å legge til et batteri som passer ditt behov, samt en eldrevet motor. Hvis du velger en elmotor med integrert batteri, trenger du nødvendigvis ikke et separat batteri – men kan bruke solenergien direkte.

STEMNING: Terhi Saiman HV er perfekt å ro, og gir garantert gode minner.

Vil du kun ro, uten motor på hekken, kan vi anbefale Saiman HV, en klassisk fantastisk fin robåt som er laget med respekt for gamle tradisjoner og former.

Terhi 400 er en stor båt i lite format. Båten er stabil å ro takket være skrogets fasong og den lille, stabiliserende kjølen.Samtidig gjør den gode lastekapasiteten gjøre Terhi 400 til en stor båt i et lite format til en meget fornuftig pris. Som transportmiddel tar den hele familien eller en større last trygt til og fra hytta. Den går lett i plan med en Tohatsu-påhengsmotor fra 5-15 hk.

STOR LITEN BÅT: Terhi 400.

Konsollbåtens fordeler

Med en konsollbåt får du straks nye muligheter. Til aktiviteter som vannleker, eller for raskt å komme deg ut fiskeplassen, er dette et godt alternativ. Dette er også båter som egner seg til enkle transportetapper, og som båt til skjærgårdshytta. Enkelte konsollbåter byr til og med på enkel overnatting, som i Northmaster 645 Open hvor du raskt kan slå opp et sovetelt som gir overraskende god soveplass. Når du har funnet den perfekte plassen en nydelig sommerkveld, er denne muligheten gull.

SITTER GODT BESKYTTET: Northmaster 645 Open.

Konsollbåter med litt mer størrelse har også ofte gjerne litt ekstra plass i konsollen. Et eksempel på dette er Coaster 640 SC. Med høye skrogsider er dette også en barnevennlig båt. Og ekstra populært for barna er nok stikkabinen som er glimrende lekeplass for barna eller til nødovernatting. Her kan det også monteres toalett om ønskelig. Mindre barn elsker kabinløsningen der foreldrene kan se dem til enhver tid, og de har muligheter for lek og hvile.

OGSÅ BARNEVENNLIG: Coaster 640 SC.

En fordel med konsoll er også at du sitter mer beskyttet mot vær og vind. Og båten trenger da heller ikke koste så mye. Ser vi på eksempelvis Nordic 6020 C har vi her en båtpakke velegnet for familie- og fisketurer. Styrekonsollens vindusrute skjermer mot vind og sjøsprøyt, mens robuste håndrekker øker sikkerheten og gjør det mer komfortabelt å gå ombord og i land fra båten.

Vi må også trekke fram nyheten Micore xw57sc som er bygd på storselgeren 570CC offshore, med nytt moderne design og fantastiske sjøegenskaper. Båten har godt med stueplass, stolene er påkostet og fine, men fremfor alt veldig behagelige. Båten går som en drøm i sjøen og må bare prøvekjøres. Båten er godkjent for motorer fra 100 til 150 hestekrefter, og her kan Tohatsu MFS115A WETL være et godt valg.

NYHET: Micore xw57cc er bygd på et velprøvd skrog.

Flere muligheter med daycruiser

For mer behagelig overnattingsmulighet kan det være lurt å vurdere en daycruiser. OceanMaster 680 DC er en båt med finesser og en rekke praktiske løsninger, og er blitt en bestselger blant daycruisere. Båten har spiseplass for opptil seks personer, og båten har full pantry med tilgang til kjøleskap, kokeapparat og vask. Det er også montert dusj akter på den romslige badeplattformen. Når dagen med sommeridyll tar slutt er dette en båt med soveplass til en familie på fire-fem personer i kabinen og under kalesjen, så her er det mye båtbruk for pengene. Og som om det ikke er nok, er OceanMaster 680 DC også en båt som byr på gode kjøreopplevelser med sin markante V-bunn. Med en 250 hk Honda-motor blir båten en kraftpakke med toppfart på nesten 45 knop. For en rimeligere båt, kan den utstyres med 150 hk fra Honda.

MYE PLASS: OcenMaster 680 DC har god plass både inne og ute.

Er det ikke riktig så mange som skal på tur, er det godt mulig du klarer deg med et noe mindre alternativ. Men selv om Coaster 600 DC er nesten en meter mindre er det en romslig cockpit med plass til seks voksne rundt spisebordet. Sjøegenskapene her er også gode, og den har i tillegg en god kabin, med muligheter for enda flere soveplasser i sofagruppen i cockpiten.

Ikke minst må vi nevne Northmaster 685 Cruiser, nyheten som nå tar Norge med storm. Dette er en nyutviklet daycruiser som er spesialbygd for den nordiske båtsesongen med ståhøyde under kalesjen og klassens største kabin. Dette er en daycruiser som virkelig tar vare på alle om bord, da vindskjermen er trukket lengre akterover enn normalt for å beskytte passasjerer og kaptein for vind.

TAR NORGE MED STORM: Northmaster 685 Cruiser.

Designerne har brukt mye tid på å utvikle funksjonelle rom til bagasje, fendere og småting som mobiltelefon. Og blir det regn er det ingen grunn til bekymring. Northmaster 685 cruiser kan enkelt konverteres fra å være en solskinnsbåt til å bli en regnværsbåt med en smart kalesjeløsning.

Bowridere med uteplass i fokus

De siste årene har bowridere blitt stadig mer populære, og det ikke helt uten grunn. Her har du båt med mye uteplass, og samtidig kan hele familien sitte beskyttet mot fartsvinden bak den store vindskjermen. Og frister det likevel med litt vind i håret er det bare å sette seg foran. Regner det er det gode kalesjeløsninger som vi kjenner igjen fra mer klassiske daycruisere.

UTEPLASS: Bowridere har mye uteplass, og du sitter godt beskyttet som i en daycruiser, som her i Coasters boweriderutgave.

Coaster 600 BR er uten tvil en av de mest gjennomførte bowriderne i klassen. Dette gjelder alt fra kvalitet og plass til praktiske løsninger. Det er også den mest romslige bowrideren i seks-meterklassen. Selv om uteplass er i fokus har denne også en stikkabin, som har enkel adgang på babord side via en stor skyvedør. Kabinen er glimrende for mindre barn. Her kan de sitte i skyggen, sove eller leke.

BESKYTTET: I Micore 400 BR Offshore sitter man virkelig godt beskyttet bak vindskjermen.

Ønsker du en mindre bowrider kan du kanskje ta en titt på Micore 480BR Offshore. Dette er en praktisk bowrider som er godt beskyttet av en stor vindskjerm. Skal du ferdes i for eksempel regnvær så finnes komplett kalesje som ekstrautstyr. Båtens styrke er at den er liten og komfortabel samt at den er lett og håndtere samtidig som den føles romslig. Vi mener det ikke finnes en båt i denne størrelsen som oppleves like stor som denne.

Se hele båtutvalget til Kellox