ANNONSØRINNHOLD FRA GSGROUP

FRISTELSER: Store motorer og blankpolerte båter kan virke innbydende for ubudne gjester.

Få umiddelbar varsling ved tyveriforsøk

En båthavn full av blankpolerte båter klar for en ny sesong, kan fort bli fristende for kriminelle ligaer.

Tallene viser at tyveri av båtmotorer og båter har økt, og noen mener det kan ha sammenheng med en økende interesse for fritidsbåter. På grunn av korona-pandemien har flere gått til innkjøp av egen båt for å kunne nyte sommeren i norsk skjærgård.

– Tallene er ikke overraskende, men vi tar dette på største alvor, sier Trond Johannessen i GSGroup. Vi har spesialutviklet løsninger for både å stoppe båttyverier og også finne igjen stjålne båter og båtmotorer, sier Johannessen videre. Firmaet GSGroup med hovedkontor i Sandefjord har sin egen alarmsentral og et erfarent søksteam. I nesten 30 år har firmaet sporet og gjenfunnet tusenvis av biler, båter, motorsykler og anleggsmaskiner.

Spotguard Outboard

Spotguard Outboard

– Vi har i det siste sett et økende behov for spesialløsninger for utenbordsmotorer, fordi disse motorene er relativt enkle å fjerne for båttyvene. Dette medførte at vi nå har lansert Spotguard Outboard, forklarer Johannessen.

Dersom ledninger til en båtmotor som har Spotguard Outboard installert blir kuttet, aktiviseres en alarm. En sensor registrerer aktiviteten, og gir både søksteam og eier av båtmotor beskjed umiddelbart. Dette gjør at arbeidet med søk og gjenfinning kommer igang med en gang og sjansen for at båtsommeren blir reddet er stor. Alarmsentralen til GSGroup har også et tett samarbeid med politiet i hele Europa.

Ligger foran tyvene

– Det handler om å ligge et skritt foran tyvene. Samarbeid mellom mennesker og teknologi gjør oss i stand til å gjøre nettopp det. Vårt globale partnernettverk og lange fartstid i bransjen har gjort oss i stand til å handle raskt. Å være tidlig ute øker sannsynligheten for at tyvene blir tatt og båteieren kan nyte sommeren, sier Johannessen.

I tillegg til Spotguard Outboard har firmaet flere forskjellige spesialløsninger. Hvilken spotguard du skal velge kommer an på hvilket produkt du ønsker å sikre, og om du selv har behov for å spore produktet i sanntid. Få hjelp til å velge riktig Spotguard her.

Har du spørsmål om Spotguard Outboard eller andre løsninger? Kontakt GSGroup her.