ANNONSØRINNHOLD FRA NAVICO

Bedre kart på splitter ny kartplotter

Konserndirektør i C-MAP, Max Cecchini, svarer på spørsmål om den nye generasjonen kart fra C-MAP og de nye NSX-plotterne fra Simrad.

Spørsmål: Nye Simrad NSX ble lansert sammen med C-MAPs nye DISCOVER X- og REVEAL X-kartserier i februar. Hvorfor ble disse nye produktene avduket sammen på den måten?

Svar: Det enkle svaret er at de ble designet sammen. DISCOVER X og REVEAL X tilhører et helt nytt kartformat for C-MAP, som vi utviklet helt fra bunnen av til det nye operativsystemet på NSX. De ble laget side om side for perfekt optimalisering og den beste opplevelsen på vannet.

Spørsmål: Er det noen grunn til at disse nye kartseriene er eksklusive for Simrad NSX, eller planlegger dere å rulle ut DISCOVER X og REVEAL X til andre multifunksjonsskjermer i Navico-familien?

Svar: NSX er den første i den neste generasjonen kartplottere i Navico-familien. Vi regner med at denne generasjonen vokser, og DISCOVER X og REVEAL X blir partnerkartene for de kartplotterne også.

Men for kunder som ikke har NSX, kan de fortsatt bruke det innovative, nye kartformatet i C-MAP-appen eller de C-MAP-drevne appene til Lowrance, Simrad og B&G.

Spørsmål: Er DISCOVER X og REVEAL X kompatible med andre merker?

Svar: DISCOVER X og REVEAL X er foreløpig bare kompatible med Simrad NSX.

Spørsmål: Vi hørte om hvor tydelige disse kartene er under NSX-lanseringen. Hva er X-generasjonens viktigste, nye funksjoner for brukerne?

Svar: Det første du vil legge merke til, er estetikken – det er en vakker kartopplevelse. Men skjønnheten er ikke bare overfladisk. Det ligger mye vitenskap bak den nye opplevelsen, inkludert en fargepalett som er nøye utformet for å gjøre kartene så enkle å tolke og navigere med som mulig. Og den nye nattmoduspaletten er virkelig bransjeledende.

Når du veksler mellom de forskjellige zoomnivåene i DISCOVER X og AVSLØRE X, får du se akkurat den riktige mengden kartdata, slik at de er enkle og gode å bruke.

Teknologien i det nye formatet er basert på fliser, eller såkalte «tiles». Dette innebærer at kartet er delt inn i mindre elementer. Du ser ikke dette mens du bruker kartet, men det går lynraskt å oppdatere kartet, og dermed kan vi publisere oppdateringer så ofte at det nesten er i sanntid.

Spørsmål: Hva får man i REVEAL X-kart som man ikke får i DISCOVER X-kart?

Svar: DISCOVER X inneholder alle vektordataene, C-MAP-oppmålingsdataene og høyoppløselig dybdedataene som C-MAP har å tilby, og det er derfor et fantastisk produkt. REVEAL X har i tillegg flere lag, satellittoverlegg og global skyggerelieff.

Vi legger til flere lag i REVEAL X-produktet de kommende månedene, og disse blir tilgjengelige som kostnadsfrie oppdateringer for alle kunder som har hatt kartene sine i mindre enn 12 måneder.

Spørsmål: Hvordan ble disse kartene utviklet med tanke på brukeropplevelsen i C-MAP-appen på iPhone?

Svar: Det er umulig å snakke om C-MAP-kartene uten å snakke om NSX siden hele brukeropplevelsen for båtførerne ble designet på nytt parallelt, noe som gir brukerne samme intuitive opplevelse de er vant til på smarttelefoner og nettbrett. Resultatet er en kartplotter og kartopplevelse som er mer intuitiv, enklere å sette opp og enklere i bruk.

Spørsmål: Er tilgjengelighet på og kompatibilitet med smarttelefoner fremtiden for sjøkart?

Svar: Brukerne er vant til å få tilgang til dataene sine på tvers av ulike enheter, og at data synkroniseres uten at de må gjøre mye. Vi hentet inspirasjon fra C-MAP-appen på mobiltelefoner, og tok det i bruk på kartplottere.

C-MAP-appen og de C-MAP-drevne appene til Lowrance, Simrad og B&G vil alltid ha en plass som frittstående tilbud til kunder som ikke har multifunksjonsskjermer, for eksempel medlemmer i båtklubber med tilgang til lånebåter, eller kajakkpadlere og SUP-padlere …

Spørsmål: Til slutt; hva liker du personlig best ved X-generasjonen?

Svar: Per definisjon er kart en svært visuell ting. X-kartene ser flotte ut – et skikkelig fremskritt når det gjelder visningen, og det tar C-MAP til et nytt nivå. Jeg mener virkelig at vi har de beste kartene på markedet.

Det handler om skjønnhet, men ikke bare om skjønnhet. Det handler også om å skape den beste brukeropplevelsen, kombinert med eksepsjonelle løsninger og fantastiske funksjoner.