ANNONSØRINNHOLD FRA SEA-DOO

Vannscooteren som gir napp

Sea Doo Fish Pro er laget med tanke på de gode fisketurene til sjøs.

En utenbordsmotor koster mer enn en komplett vannscooter med tilsvarende motorkraft. Og da får du med deg utstyr som kartplotter, ekkolodd, kjøleboks og kjørefunksjoner spesialutviklet for nettopp fiske.

I stangholderne akter på vannscooteren kan du plassere fiskehåv og fiskestenger. På kartplotteren kan du plukke ut de perfekte fiskeplassene. Når du har kommet fram viser ekkoloddet hvor fisken er. Fisken kan du sløye på oppbevaringsboksen, som har sløyebrett på toppen. Boksen egner seg også godt som fiskekjøler. I tillegg har vannscooteren flere oppbevaringsrom, ett av dem på hele 96 liter.

Stående kastefiske
Hvordan lykkes du som fisker på en vannscooter? Sea Doo Fish Pro er overraskende stabil. Du kan derfor lett praktisere stående kastefiske med beina godt plantet på hver side av setet. Enda morsommere blir det da når vannscooteren tar deg helt fram til grunne områder, og du kan kaste inn mot land. Du får da full kontroll over kastet, og fisken er lett å dra rett opp i fotbrønnen eller i håven.

Dypvannsfiske
Man kan sitte med beina på hver side av setet eller behagelig med begge beina plantet på den ene siden. Denne stillingen er spesielt god hvis du vil prøve deg på havfiske, altså i dypere sjø med en havfiskestang. Ekstra moro er det da å følge med på ekkoloddet med en skjerm på 6,5 tommer.

Tekniske spesifikasjoner

Lengde:3,73 meter
Bredde:1,25 meter
Vekt:389 kilo
Bensintank:70 liter
Motor:Rotax 1630 HO ACE
Passasjerkapasitet:3

Dorging
Hvem skulle tro at en vannscooter kan brukes til dorging? Sea Doo Fish Pro er velegnet til dette. Dorging vil si at du kjører i sakte med en wobbler i enden av fiskesnøret. Perfekt dorgehastighet for sjøørretfiske er rundt 2,5 knop. Vi tar i bruk Slow Mode-fartskontroll. Igjen er det en ekstra opplevelse å følge med på ekkoloddet, da du kan se at det faktisk er fisk du cruiser over, vel vitende om at wobbleren følger etter. Kanskje er det en sjøørret? De fleste wobblere til dorging ligner fisk, er avlange og et sted mellom 8 og 13 centimeter lange. De går normal én til to meter dypt, og det skal da fiskes omtrent 25 meter bak scooteren.